Historiskt många bokar en resa till fjällen

Det verkar som "hemester-trenden" håller i sig - nu är det ett historiskt högt bokningsläge till fjällen och SkiStars anläggningar under hela sommarsäsongen.




Just idag på midsommarafton är det SkiStar Sälens tur att öppna upp portarna för SkiStar Sports & Adventures och en mängd nyheter för den som vill ha sin sommarsemester i den fantastiska fjällvärlden. Samtidigt öppnar fler liftar och den nya klätterparken hos SkiStar Åre 24 juni och själva bokningsläget är högt, så här skriver SkiStar; +83% fram t o m vecka 23 på samtliga av SkiStars destinationer i Sverige och Norge. 


– Efter ett annorlunda år med mycket hemarbete och stillasittande för många ser vi ett enormt intresse att tillsammans med familjen spendera semestern hos oss i sommar och att njuta, koppla av och vara aktiva tillsammans i fjällen. Dessutom är det många som säkrar upp en långhelg under sensommaren eller tidig höst med nära vänner på de olika camps som vi erbjuder: t ex så är vår ”Livsnjutarweekend i Sälen” med våra ambassadörer Anna Jönsson Haag, Maria Pietilä Holmner och systrarna Kallur i augusti redan fullbokad samtidigt som det finns andra camps tillgängliga. Det visar verkligen efterfrågan på en aktiv semester året runt med familj och vänner är här för att stanna, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar. 




Åre och Sälen får helt nya klätterparker, samtliga får flera nya cykelleder och dessutom tillkommer nyheter som padel och äventyrsgolf i Sälen. För att få fler att testa på cykel samarbetar SkiStar även med cykelklubben och communityn ”She Rides” med vars ambitionen är att alla ska upptäcka cykelsporten. SkiStar samarbetar också med Järv Äventyr för att skapa ännu fler äventyr och utmaningar för hela familjen hos SkiStar Sälen, Åre och Trysil. En lagtävling där grundreceptet är glädje, gemenskap och utmaning – där varje del är anpassat för hela familjen. 




– Tävlingar och lopp som utmanar pannbenet finns det i överflöd. Att prata längsta sträckan, höjdmeter eller hårdaste utmaningen känns passé. Alla som varit med och lärt sitt barn att cykla, simma och åka skidor, känner igen lyckoruset att tillsammans med sitt barn ha klarat av en utmaning. Det är grundkänslan vi vill skapa med Järv Äventyr. Vi vill få vanliga motionärer och aktiva familjer att uppleva glädjen när de tillsammans korsar mållinjen, säger Jonas Svengård, som är Creative Director på Järv Äventyr. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: SkiStar 

Kommentarer