Nu kan du boka tågresor i Europa via SJ och Omio

Nu är det möjligt att boka tåg även till Europa via sj.se. Där länkas resenären sedan till en SJ-version av bokningsplattformen Omio där du sedan kan boka din utlandsresa med tåg. 




Det är allt fler som vill resa mer klimatsmart och då väljer man gärna tåget. Nu erbjuds resenären en version av bokningsplattformen Omio som enbart innehåller tågresor via SJ.se. där de flesta av Europas stora tågbolag och tåglinjer finns med. Resorna bokas dock genom Omio som också står för kundservicen. 

Så här skriver SJ i ett pressmeddelande: 

"SJ har sedan en tid arbetat för att göra det möjligt att enkelt boka prisvärda internationella resor. Ett antal resvägar från Sverige har skapats hos Omio, till exempel till Berlin, London och Paris. SJ fortsätter att arbeta för att anpassa Omios utbud till den svenska marknaden och att fler liknande linjesträckningar läggs till. Efter sommaren kommer resor till fler destinationer och med fler tågbolag bli möjliga att boka".

– Vi bedömer att Omio har den bästa bokningslösningen för internationella tågresor. Genom att göra Omio mer tillgänglig för en svensk publik kommer fler att kunna resa till kontinenten på ett hållbart och bekvämt sätt, säger Mats Almgren, kommersiell direktör på SJ. 

Men man måste också veta att det är resenärens eget ansvar att undersöka vilka biljettregler som gäller för sin resa samt vilka eventuella regler och begränsningar som gäller på grund av pandemin. Information på Omio som nås via sj.se är på svenska och betalning kan ske i svenska kronor. De allra flesta betal- och kreditkort kan användas, men det går inte att betala med Swish. Kontakter med Omio sker däremot på engelska. För att komma till SJs version av Omio behöver resenären gå in på sj.se/utlandsresor. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: SJ

Kommentarer