Snart kan du åter kryssa mellan Stockholm och Åbo

Snart öppnas åter möjligheten att kryssa till Finland, den 1 juli öppnar Tallink Silja åter sin 23-timmars kryssningar med fartyget Galaxy mellan Stockholm och Åbo. 



Kryssningarna mellan Stockholm och Åbo återupptas den 1 juli efter närmare ett år av endast nyttotrafik för frakt och arbetspendling. Tallink Siljas 23-timmarskryssningar med fartyget Galaxy till Åbo har, med vissa undantag, hållit stängt sedan coronapandemin bröt ut i mars 2020. Istället har fartyget trafikerat rutten med endast frakt av varor mellan Sverige och Finland. Men när smittspridningen nu äntligen gått ner och vaccinationerna kommit en god bit på väg kan kryssningstrafiken nu äntligen starta upp igen. 

– Fortsatta inreserestriktioner i många länder gör att många vill stanna inom Sverige i sommar, och en kryssning med Galaxy är vårt bästa recept på minisemester. Det blir 23 timmar fyllda av god mat, frisk havsbris, prisvärd taxfreeshopping och underhållning för såväl stora som små. Ombord på Galaxy är det resan som är målet, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja. 

Det är många som längtat efter att få kryssa igen, snart får de också göra det igen.

– Med öppningen av kryssningar mellan Stockholm och Åbo med Galaxy tar vi ytterligare ett steg i rätt riktning mot en normaliserad passagerartrafik på Östersjön. Våra kunder har väntat länge på att få möjligheten till ett avkopplande dygn ute på havet med Galaxy, och vi är väldigt glada över att äntligen kunna erbjuda detta igen, säger Matts Gottfarb, Sales & Marketing Director på Tallink Silja. 

Men rederiet säger att man fortfarande kommer att ha fullt fokus på att resan ska vara trygg och kommer hålla hård koll på att ingen smittspridning sker ombord.

– Smittspridningen går ner, vilket är glädjande, men än är pandemin inte över. Vi fortsätter ha fullt fokus på en trygg och säker resa för såväl gäster som personal ombord på våra fartyg, och alla de säkerhetsåtgärder vi har implementerat sedan ett år tillbaka kvarstår, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja. 

Kryssningarna med Galaxy mellan Stockholm och Åbo har premiär den 1 juli. Fartyget avgår dagligen från Värtahamnen i Stockholm kl. 19.30 och är åter i Värtahamnen kl. 18.15 dagen därpå.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer