Tallink Silja släpper fler sommarkryssningar och återvänder till Höga Kusten

Rederiet Tallink Siljas sommarkryssningar har visat sig vara väldigt populära och därför släpper bolaget nu fler avgångar till sommardestinationerna Visby och Ystad. Dessutom lägger man till förra årets sensommarfavorit: Härnösand och Höga Kusten. 



Det dröjde inte länge förrän kryssningarna till Gotland och Ystad var fullbokade så nu har fler avgångar lagts till.

- Gensvaret på årets inhemska kryssningar har varit fantastiskt. Det tog inte länge innan nyheten med resor till två av Sveriges mest älskade destinationer, Gotland och Ystad med Österlen, var fullbokad. Många kunder har även efterfrågat en repris av förra årets succé, kryssningar med Östersjöns pärla Silja Symphony till Höga Kusten. Vi är därför väldigt glada över att kunna både addera fler avgångar och erbjuda Höga Kusten igen, detta mäktiga världsarv som uppskattades så av våra gäster förra året, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja.   

Att så många vill resa till Höga Kusten gläder givetvis många, inte minst näringslivschefen i Härnösand.

- Det känns fantastiskt att få återse Silja Symphony i Härnösand. Vi står redo att erbjuda alla resenärer en dag fullspäckad med mäktig natur, kultur och allt vår stad har att erbjuda. Att få se världens högsta kustlinje från vattnet under en nästan fyra timmar lång tur inomskärs är hänförande, och jag är glad att fler nu får uppleva det, säger Petra Forsström, näringslivschef på Härnösands kommun. 

Lika glada är man i Skåne.

- Att de första avgångarna redan är slutsålda är mer än vi kunde hoppas på. Nu förbereder vi oss för att ta emot fler av Tallink Siljas gäster och tillsammans har vi tagit fram nya, fantastiskt fina och intressanta utflyktsmål med det bästa från Ystad och Österlen. Det kommer att finnas något för alla, stora som små, säger Marie Holmström, Turistchef Ystads kommun. 

Även på Gotland är man mycket tacksam för att fler turister nu kommer till ön.

- Jag är väldigt glad över att Tallink Silja väljer att utöka antalet kryssningar till oss under sommaren. Vi har utvecklat ett gott samarbete, och att få välkomna våra gemensamma gäster vid ytterligare åtta tillfällen är otroligt värdefullt för Visby, våra näringsidkare och entreprenörer och för hela Gotland. Vi rustar just nu för fullt för att kunna välkomna alla gäster på ett tryggt och omfamnande sätt, säger Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby centrum.  

Tallink Silja har också infört en lång rad åtgärder för säkra resor under pandemin. Hösten 2020 prisades bolaget i Swedish Brand Award för sin hantering av covid-19 ombord på fartygen. 

- Smittspridningen går stadigt ner, vilket är glädjande. Vi fortsätter dock att ha fullt fokus på en trygg och säker resa för såväl gäster som vår personal, vilket innebär att alla de säkerhetsåtgärder vi har implementerat sedan ett år tillbaka består, avslutar Ats Joorits, vd för Tallink Silja.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Talling Silja

Kommentarer