Fortsatt positiv trend för Norwegian

Det ser ut att arta sig för det tidigare krisdrabbade flygbolaget Norwegian, nu pekar deras försäljningssiffror uppåt igen.


Flygbolaget Norwegians trafiksiffror för juni är fortfarande påverkade av reserestriktioner och låg trafik men samtidigt är det en tydlig ökning i antalet beställningar. Detta naturligtvis beroende på ökad vaccinering och lättnader av reserestriktioner och karantänkrav. 

I ett nytt pressmeddelande skriver flygbolaget: "Under juli kommer antalet flygplan och destinationer att öka. I juni flög 225 509 kunder med Norwegian vilket är cirka dubbelt så många än samma period förra året. Jämfört med juni 2020 har den totala kapaciteten (ASK) ökat med 182 procent och passagerartrafiken (RPK) med 102 procent. Kabinfaktorn för juni var på 62,9 procent, en minskning med 25 procentenheter jämfört med förra året" 

– Med den fortsatte och gradvisa återöppnandet av samhällen ökar beställningar från vecka till vecka. För att möta efterfrågan har vi återupptagit flygningar till populära destinationer i Europa. Vi fortsätter att anpassa linjenätet beroende på efterfrågan nu i sommar, men också under hösten och kommande vintern, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen. 

I juni hade Norwegian 15 plan i drift. Totalt genomförde Norwegian 99,9 procent av de planlagda flygningarna i juni, varav 94,1 procent gick enligt tidtabell.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Norwegian 

Kommentarer