Kul för både barn och vuxna med nygamla turisttåget i Malmö

Nu kan man åter ta det populära mini-tåget Malmö Expressen som både guidar turister och mer bofasta skåningar genom staden.



Både barn och vuxna kommer säkert att tycka resan är lite extra kul, runt om i Malmö. Får fram till och med den 22 augusti 2021, kan besökare och boende i Malmö, återigen turista med mini-tåget Malmö Expressen. Det var Travelshop i Malmö introducerade mini-tåget Malmö Expressen år 2018 och blev redan från start en populär turistattraktion bland besökare. Men sommaren 2020 stoppades allt på grund av pandemins intåg. 

– Vi är glad att åter ingen kunna erbjuda våra besökare till Malmö ett bekvämt och miljövänligt sätt att uppleva Malmös topp attraktioner. Det eldrivna tåget har 4 stycken vagnar med plats för slutna sällskap upp till 6 personer i varje vagn, säger Ingvar Ryggesjö ägare av Travelshop. 

Tåget Malmö Expressen är en engelsk audio-guidad tur som passerar flera välbesökta områden i Malmö, som Västra hamnen med Dockan Marina, Turning Torso, Malmös eget ”Malmhattan” med konserthus Malmö Live och fotostop över Öresundsbron. Utöver de lite nyare sevärdheterna kör tåget även förbi äldre historiska malmöitiska platser som Stortorget och Malmöhus slott. 

– Tåget går tisdag, onsdag, fredag samt lördag och söndag varje vecka från lunchtid, 4 gånger per dag. Malmös storlek på citykärna lämpar sig utmärkt för en turistattraktion som ett mini-tåg. På den runt 1 timme långa rundturen täcker vi Malmös topp 8 sevärdheter och lite till, vilket gör den till en populär sightseeing bland inte minst barnfamiljer och besökare, berättar Ingvar vidare.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer