Sembo satsar även på färdiga rundresor med tåg

Det allt större intresset att kunna boka mera klimatsmarta alternativ har gjort att Sembo nu ökar satsningen på färdiga rundresor, nu även med tåg. 



Den här gången är det ett nytt koncept som gör det möjligt att kunna boka tåg och hotell i kombination hos Sembo. För att förenkla för resenärerna kan de på ett och samma ställe boka hela sin resa med en knapptryckning. Möjligheten lanseras inledningsvis på 11 utvalda rundresor, både i Sverige, Danmark och ut i Europa.  

– I takt med att vi blivit mer och mer miljömedvetna har intresset kring att resa mera hållbart bara ökat och det tycker vi är roligt. Vi har redan vår basprodukt med hotell och semesterboenden och nu utökar vi möjligheten att även kunna boka tåg hos oss, säger Andreas Elmgren, COO på Sembo.

Till en början lanserar de 10 rundresor med olika teman; fem resor i Europa, fyra resor i Sverige och till sist en resa i Danmark. Resenären kommer även själv kunna bestämma om de vill utöka sin vistelse på ett visst hotell eller kanske stanna i en annan stad än den Sembo rekommenderat och lagt in i sina rundresor.

– Att kunna skräddarsy sin resa på det här sättet, på ett och samma ställe, är verkligen helt unikt Vi vet hur problematiskt det kan vara när man ska försöka boka sin resa på egen hand, därför är det här en produkt som vi ser stor potential i, fortsätter Andreas Elmgren.

Att resa med tåg passar som vill upptäcka världen med minimal miljöpåverkan, samtidigt är det härligt att kunna koppla av under tiden man färdas mot nya resmål. Rundresorna kommer finnas tillgängliga och bokningsbara på Sembos hemsida från 16 juli

Av Agneta Nisbeth

Foto: Sembo

Kommentarer