Trä är numera populärt när man bygger hus i Knivsta

 Just nu byggs det som aldrig förr mitt mitt lilla Knivsta, det har de senaste åren blivit både kommersiella fastigheter och en massa bostäder. På bilden ovan ser ni vår nya sporthall som ett exempel.



Det har också blivit en tydlig trend att flera av fastigheterna ska byggas i trä och många av dem är dessutom byggda enligt miljövänliga principer. Tyvärr har det också inneburit en del problem för sporthallen CIK, Centrum för Idrott och Kultur.



I vintras tvingades de ändå stänga när snön låg hög på taket, med rädsla för att taket på detta nybygga hus skulle kunna störta in. Suck! Dessutom har man redan hittat andra problem, men allt ska i alla fall vara åtgärdat nu. Men jag har nu besökt idrottshallen några gånger och måste säga den verkar i alla fall fungera bra nu.



Så har vi en annan plats i Knivsta där man bygger för fullt, där Projekt Walloxen har skapat en ny liten stadsdel vid sjön Walloxen. Vi har bland annat fått två nya restauranger, varav man ser en på bilden.De ligger precis vid den nybyggda Margarethaskolan som också kommer använda restaurangen.



Här finns också bland annat detta nybyggda bostadshus med etagevåningar, några av lägenheterna har dessutom takterrasser där man kan blicka ut över sjön. Ett garage ligger i bottenvåningen så inga bilar ska finnas parkerade på området.

Text och bild Agneta Nisbeth


Kommentarer