Berlin redo för en omstart - lockar med nya spännande aktiviteter

Berlin är åter redo att ta emot turister.  Även om du redan har besökt de största sevärdheterna finns det alltid nya spännande utställningar, trender och höjdpunkter att utforska. Många fina tips som den Tyska turistbyrån nu tipsar om.



Det är inte bara Berlins invånare som älskar stadens kulturella, industriella och kulinariska charm och där man ständigt kommer på nya kreativa koncept. Ett tips när att ladda ner de populära apparna Going Local Berlin och About Berlin med insidertips som ger dig möjlighet att upptäcka nya och okända sidor av Berlin. 


Se staden via tunnelbanan

På bara 41 minuter tar dig Berlins nya tunnelbanelinje bekvämt till stadens mest besökta sevärdheter i den historiska stadskärnan med bland annat Reichstag, Brandenburger Tor och TV-tornet, samt attraktionerna i de gröna yttre distrikten, som djurparken Tierpark Berlin. Dessutom kommer tre nya stationer – Unter den Linden, Museumsinsel och Rotes Rathaus – att invigas under 2021. Stationernas moderna arkitektur gör att de i sig är väl värda ett besök.



Humbolt Forum

Kanske det är dags att upptäcka Berlins nya kulturella landmärke, Humboldt Forum, som för närvarande enbart kan upplevas virtuellt. Det är ett interaktivt och kosmopolitiskt forum för konst, kultur och vetenskap och hem för olika utställningar där du kan utforska Berlins historia ur ett nytt perspektiv. Nu till hösten 2021 kommer forumet att visa upp mer än 20 000 konstverk från andra kontinenter och erbjuda sina besökare en jorden runt-resa. 



Kök utöver det vanliga 

För dig som gillar att äta gott under resan är Berlin en perfekt plats att åka till. Det finns inte bara många gröna restauranger här, staden har också med ett brett utbud av matställen utöver det vanliga där foodies får sitt lystmäte stillat! Här hittar du bland annat frukost 24 timmar om dygnet, en sexrätters efterrättmeny, tysk husmanskost i tapasformat som är perfekt för att dela med vänner, "slow fastfood" från en digital varuautomat och grönsaker från en vertikal inomhusträdgård – innovativa restaurangkoncept som formar Berlins matscen i dag och i framtiden.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Tyska turistbyrån

Kommentarer