Bonniers Konsthall fyller år och firar med ett nytt café

Nu till hösten 2021 fyller Bonniers Konsthall i Stockholm 15 år och det firar man med ett nytt café som kommer att invigas samtidigt som konsthallen öppnar för höstsäsongen den 1 september.  



Det är arkitektkontoret Tham & Videgård som står för den nya arkitekturen som enligt Bonniers Konsthall ska "varsamt följer konsthallens ljusa miljö och spetsiga form". Tanken har varit att skapa en aktiv och levande plats för god mat och dryck, reflektion och samtal.  

Så här står det i ett nytt pressmeddelande:

– Det nya caféet skapas genom en rockad som ger mer öppna och direkta flöden i konsthallen, där vi ser en möjlighet att stärka Bonniers Konsthall som kulturell mötesplats i staden. Utformningen i massivträ kompletterar byggnadens tydliga materialpalett av betong, aluminium och glas, förklarar Tham & Videgård.


Bonniers Konsthall öppnade 2006 och ska vara en plats för både svensk och internationell samtidskonst - med en placering mitt i centrala Stockholm. I det nya cafét serveras alltifrån varmrätter till matiga sallader och färska bakverk och kaffe eller ett glas bubbel. 

Öppettider: Ons kl. 11-20 Tor-Fre kl. 11-17 Lör-Sön kl. 11.30-17


Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer