Fina hästar i hagen vid Östuna kyrka

 Under den här sommaren har jag trots hettan ändå försökt att röra på mig lite och har därför tagit en del promenader i trakten. Som till vackra Östuna kyrka och på vägen dit hittar man dessa fina hästar.



Det finns många som har hästar här i trakten runt Knivsta. Dessa finns i Östuna och är alla väldigt fina travhästar som också ses ute på sin rundbana, men här betar de i hagen som ligger alldeles bredvid vid Östuna Kyrka. Just denna dag hade jag faktiskt fått äran att öppna kyrkan för allmänheten på morgonen, med en jättenyckel i järn.


Östuna kyrka är väl värd ett besök, den nuvarande kyrkan kommer från 1400-talet men den härstammar från medeltiden. Dopfunten och krucifixet härstammar från 1200-talet och lär komma från den tidigare medeltida kyrkan. Under sommaren står kyrkan öppen för besök från 10 på morgonen till klockan 17 på eftermiddagen.




Så här ser kyrkan ut från utsidan, det finns också en vacker kyrkogård att ströva runt i, med gravar från flera hundratals år sedan men också många nya. Man har precis iordningställt en gravlund där man snart kommer att kunna stöd ut askan av sina nära och kära, den möjligheten har inte funnits förut.



Och så ytterligare en bild på de fina hästarna som betar i närheten av kyrkan, de är alltid nyfikna och kommer springande fram om du närmar dig hagen som förövrigt ligger alldeles vid vägen.

Hoppas ni haft en fin sommar, vare sig ni har arbetat eller varit lediga och oavsett var ni befunnit er.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer