Många pärlor att upptäcka i Skaraborg

Varför inte ta en tur till Skövde och Skaraborg. Rally-quiz Skaraborg ger nu lite inspiration till att ge sig ut på vägarna under sensommaren, med en digital tipsrunda.



Det finns många pärlor att upptäcka i Skaraborg nu under sensommaren. Turistorganisationerna har samlat några favoriter i Rally-quiz Skaraborg, en digital tipsrunda under augusti till september som lockar till besök runt om i trakten och fina priser väntar de som har flest rätt svar. 

Den digitala tipsrundan Rally-quiz Skaraborg är tänkt att vara ett nytt och lekfullt sätt att locka till besök. Vad kan man då se? Qvarnstensgruvan i Lugnås, Sörboleden i Lundsbrunn, Axevalla Hed, Främmestads hembygdsmuseum, Levene Äng och Kulturkvarteret i Hjo är några exempel på platser. Totalt finns runt 25 platser inlagda med bilder och information. Många av dem ligger vid ett trevligt café eller restaurang, andra inbjuder till picknick. När man besöker platsen dyker då en fråga upp i appen att besvara. 

- Sensommaren i Skaraborg bjuder på många fantastiska upplevelser. Med Rally-quiz Skaraborg vill vi på ett lekfullt sätt locka till dagsturer och helgutflykter, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde. 

Resan startar man genom att ladda ner appen Kulturväg Skaraborg. Sedan är det bara att ge sig ut på sin tipsrunda och ge sin in i jakten på fina priser. Tävlingen pågår till 30 september och i potten ligger en övernattning på Bjertorp Slott, ett brunnspaket på Lundsbrunn Resort & Spa eller en bowlingupplevelse på Lumber & Karle i Kvänum och mycket mer.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Kommentarer