Medeltida borgtornet Kärnan i Helsingborg har öppnat igen

Har ni varit i staden kan ni inte ha undgått att se det medeltida borgtornet Kärnan, Helsingborgs främsta landmärke. Det har varit stängt en tid på grund av pandemin men nu 28 augusti öppnades dörrarna åter för allmänheten. 



Eftersom restriktionerna nu har lättat något kan Kärnan åter välkomna besökare och de kommer att hålla öppet dagligen 10.00-18.00 mellan 28 augusti och 26 september. Tornet har varit stängt under pandemin då de förhållandevis trånga utrymmena inte kunnat garantera lämpliga avstånd mellan besökarna. 

Det finns dock vissa restriktioner kvar och här nedan kan ni läsa vad som gäller när Kärnan öppnar: '

Max antal besökare i tornet samtidigt: 40 Besökare på entréplan: 10 personer eller tre sällskap. Max fem personer per våningsplan. Max 20 personer på takterrassen utomhus. 

Helsingborgs museers avdelningschef, Therese Kruse, kommenterar öppnandet i ett nytt pressmeddelande: 

- Vi är mycket glada att återigen kunna tillgängliggöra Kärnan för besökare. Kärnan är symbolen för staden och ett viktigt besöksmål både för turister och invånare i Helsingborg och det känns bra att vi kan visa detta 700-åriga kulturarv för publik igen. Samtidigt är inte pandemin över. Det är oerhört viktigt att restriktionerna i Kärnan följs för att vi ska kunna erbjuda en så säker upplevelse som möjligt och vi ska göra allt vad vi kan för att det ska ske, säger Therese Kruse som är avdelningschef på Helsingborgs museer.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Helsingborg.se

Kommentarer