Mogna bär och äpplen på gång i trädgården

 Det börjar kännas lite som höst här hos mig på landet, eller i alla fall som en sensommar när mina äpplen växer snällt på träden och mina bärbuskar dignar av röda vinbär.



Jag har redan fått en hel massa röda vinbär som jag plockar in för att äta lite då och då. Jag har ännu inte bestämt mig för vad jag ska göra med resten i år, blir det sylt, saft eller bara infrysta som bär? Det blev inte så mycket av de goda svarta vinbären tyvärr och se som ändå kom har jag redan ätit upp, där tog jag ett par bär om dagen under mina rundor i trädgården, de var verkligen röra och saftiga denna sommar.



Som ni ser här ovan går det inte att plocka mina äpplen än på ett tag, men de har i alla fall blivit riktigt stora och jag hoppas de växer och inte drabbas av olika angrepp innan det är dags att skörda dem. Men det blir i alla fall en hel massa frukt detta år, så har det tyvärr inte alltid varit. För några år sedan frös alla blommor så jag fick inte ett enda äpple.



Snart är också det dags för bönderna att skörda sommarens spannmål, på åkrarna kring mig ser det just nu ut så här. Nu har det ösregnat ett par dagar, hoppas att det kraftiga regnet inte slagit ner säden allt för mycket på åkrarna.

Många av er är säkert åter på jobbet nu, andra kanske precis har startat sin semester. Jag hoppas att ni alla haft en fin sommar hur som helst och att ni får en härlig höst!

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer