Njut av goda måltider under Falkenbergs Matdagar

Nu är tiden att njuta av nyskördade grönsaker, härliga evenemang och läskande drycker. Ni kan besöka gårdsbutiker, restauranger, caféer och odlingar med en roadtrip under Skördetid i Halland och på Falkenbergs Matdagar. 


Varför inte upptäcka den halländska matkulturen nu under sensommaren och hösten? I Falkenberg startar de med sin egen matfest som de kallat Falkenbergs Matdagar då man ger sig ut och upptäcker nya matupplevelser i spännande miljöer.  Och hela Hallands skördefest varar ända fram i oktober. 

Här finns det massor av gårdsbutiker fyllda med grönsaker, ost, kött, rotfrukter, bär och andra lokalproducerade varor. Restaurangerna skapar rätter med råvaror från närliggande gårdar och här finns många fina bagerier och caféer och hembakat fika. 

- Det bästa med Halland är att det är lätt att uppleva Halländsk Matkultur. Kvaliteten på råvarorna är fantastisk och det finns så många bra matproducenter på en liten geografisk yta, vilket gör det lätt att ta sig runt till olika aktörer och evenemang, säger Caroline Liljedahl, projektledare för Skördetid i Halland. 

Planera en roadtrip 

På Skördetid i Hallands hemsida kan besökaren enkelt se var alla smultronställen ligger och planera sin egen roadtrip. Här finns också information om kurser, matvandringar, cykelrundor och andra spännande aktiviteter. 

Falkenbergs Matdagar varar mellan 3-5 september. Här följer några tips under Falkenbergs Matdagar: 

För dig som vill botanisera, handla och upptäcka så kika på kartan som finns på www.falkenbergsmatdagar.se, packa in familj eller vänner i bilen och ge dig ut mellan kl 11-16 den 3-5 september. 

Du boka in ett Skafferibesök på Smakstråket 4/9: Var med om ett smakäventyr i centrum där du får tre rätter på tre olika restauranger; Gustaf Bratt, Hermans Restaurang & Nöje och Harrys Falkenberg. Dessutom får du träffa krögarna och höra deras berättelser.  

Gör din egen mjöd! 4/9: Lär dig att göra en av de äldsta fermenterade drycker och ta hem en damejeanne och instruktioner för hur du bäst får till en fin mjöd. Kursen hålls hos The Kitchen Garden och här får du reda på grundprinciperna och processen, olika val för smaksättning och hur man styr slutprodukten till att bli en smakfull dryck. 

Kombucha masterclass & provning 4/9 AH!: Kombucha håller en workshop hos The Kitchen Garden där du får veta hur man gör för att brygga kombucha och vad som egentligen sker i brygden under fermenteringens gång. Du får även smaka på kombucha i olika stadier av fermentering. 

Skafferibesöken bokas på www.falkenbergsmatdagar.se 

Det här är Skördetid i Halland: Vad: gårdsbutiker, restauranger, boenden, caféer, bagerier, evenemang, kurser, provningar mm. Var: hela Halland, från Kungsbacka till Laholm När: augusti, september, oktober Info: www.skördetidihalland.se

Foto: Lisa Lindström/Destiantion Falkenberg.

Kommentarer