Nu har den långa skördefesten startat i Halland

Skördetid i Halland hjälper er på vägen till olika aktiviteter för att njuta av matupplevelser i härliga miljöer. För det ska vara lätt att upptäcka den halländska matkulturen nu under sensommaren och hösten. 


Nu har den långa skördefesten - som varar ända fram i oktober - startat. För den här tiden på året slår Halland upp sitt eget skafferi som erbjuder både nyskördade läckerheter och evenemang med mat och dryck i fokus vecka efter vecka. 

Här finns det massor av gårdsbutiker fyllda med grönsaker, ost, kött, rotfrukter, bär och andra lokalproducerade varor. Och restaurangerna skapar nya rätter med råvaror från närliggande gårdar. I trakten finns också många bagerier och caféer med hembakat fika. 


- Det bästa med Halland är att det är lätt att uppleva Halländsk Matkultur. Kvaliteten på råvarorna är fantastisk och det finns så många bra matproducenter på en liten geografisk yta, vilket gör det lätt att ta sig runt till olika aktörer och evenemang, säger Caroline Liljedahl, projektledare för Skördetid i Halland.

Det finns dessutom gott om naturnära måltidsupplevelser så vill man lära sig att ta hand om sin skörd kan man till exempel göra egen äppelmust, gå en kurs i surdegsbakning eller att syra grönsaker eller följa med på växtvandringar längs stranden. 



Visit Halland tipsar om att man kan planera en roadtrip och på Skördetid i Hallands hemsida kan besökaren enkelt se var alla smultronställen ligger och planera sin egen roadtrip. Här finns också information om kurser, matvandringar, cykelrundor och andra spännande aktiviteter. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Halland 

Kommentarer