Nu har jag åter besökt underbara Uppsala

Det blev visserligen en kort tur men oj så efterlängtad. Häromveckan reste jag äntligen över till min mest närbelägna storstad Uppsala och det var över ett och ett halv år sedan sist...



Staden ligger bara en 10 minuters tågresa från Knivsta men denna gång slapp jag ta tåget eftersom jag snällt nog fick skjuts till Uppsala. Det blev en liten tur i några av de större butikskedjorna som H&M, Zara, Indiska och Hemtex, men också till Akademibokhandeln och så en tur in på det relativt nystajlade varuhuset Åhlens, som ni ser på bilden ovan. Där köpte jag också en sak jag var på jakt efter, nämligen ett överkast till en gästsäng.



Efter det blev det en läcker om än kanske lite onyttig lunch på Choco Mania i Svava-gallerian där jag åt en belgisk våffla med chokladkräm och jordgubbar, samt lite vispgrädde ovanpå det. Läckert och lyxigt en vanlig vardag, men det var jag värd...


Det kändes lite som att komma på besök till en ny stad även om det mesta ändå såg ut som innan pandemin, jag har ju inte varit i Uppsala sedan eländet bröt ut. Så det var ett kärt återseende vill jag lova. Här även en bild till från Stora torget, fast tagen åt andra hållet än det första fotot, fina blomsteruppsättningar fanns det överallt i staden.

Så har ni ingenting för en en hel så rekommenderar jag verkligen en tur in till Uppsala, inte bara för att shoppa givetvis utan också för att titta runt i denna fina stad.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer

Skicka en kommentar