Ryanair utökar på Arlanda med nya flyglinjer

 Flygbolaget Ryanair expanderar ytterligare på Stockholm Arlanda och utökar nu utbudet med linje till Barcelona i Spanien.


Det irländska lågprisbolaget Ryanair har bestämt sig för att utöka destinationsutbudet ytterligare från Stockholm i höst med en ny flyglinje till Barcelona. Det är i början av november, lagom till höstlovet, som flygbolaget startar en ny linje till populära Barcelona berättas i ett nytt pressmeddelande från Swedavia. 

Men det är inte allt. Dagarna före premiären till Barcelona inviger Ryanair sin nya bas på Stockholm Arlanda med närmare 25 nya flyglinjer både utrikes och inrikes. 

- Det är ett verkligen positiva nyheter att Ryanair fortsätter expandera i Sverige och på Stockholm Arlanda. Att de väljer att addera ytterligare en destination till det stora antal flyglinjer de lanserar i höst är verkligen ett styrkebesked och tecken på ökad efterfrågan, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia. 

- Även om ljuspunkterna är många och världen stegvis öppnar upp, så fortsätter vi att vädja till våra resenärer att hålla sig uppdaterade om inresereglerna på sin destination och följa de rekommendationer som gäller för ett säkert resande, avslutar Charlotte Ljunggren. 



Så här skriver Swedavia vidare i pressmeddelandet: "Även om resandet ännu är kraftigt präglat av pandemin fortsätter efterfrågan på flygresor att återhämta sig. För resor inom EU skapar EU:s digitala covidbevis förutsättningar för ett förenklat resande då rutinerna för kontroll kan samordnas ytterligare. För alla resor, såväl inom som utanför EU, är det viktigt att man som resenär fortsatt håller sig uppdaterad vad som krävs då varje land har nationella regelverk".

Vi kan väl också tillägga att Ryanair även expanderar på Landvetter, där utökar man destinationsutbudet från Västsverige i höst med en ny flyglinje till Litauens näst största stad, Kaunas.

- Det är ett verkligen positiva nyheter att Ryanair fortsätter expandera på Landvetter och att de väljer att lansera ytterligare en ny destination så snart efter trafikstarten till Zagreb och innan flyglinjerna till Billund, Riga och Stockholm har startat är ett styrkebesked och tecken på ökad efterfrågan, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport. Kaunas är en fin stad med spännande historia som jag hoppas att många i Västsverige passar på att upptäcka.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Swedavia

Kommentarer