Stor efterfrågan på sommarsemester i fjällen detta år

Den här sommaren har det varit full aktivitet på SkiStars destinationer i Skandinavien, berättas i ett nytt pressmeddelande. Många har velat åka på en aktiv semester i fjällvärlden under semestern detta år och för många var detta första gången. 



Vi vet alla att många även i år satsat på en hemester på grund av pandemin. Men kanske beror det också på SkiStar Sports & Adventures många nyheter i kombination med vackert väder som nu har gjort att antalet gäster ökat med mer än 60% i jämförelse med föregående år: bara i Trysil, Åre och Sälen har fler än 85 000 besökare testat på trailcykling, downhill eller liftburen vandring i sommar. SkiStars gästundersökningar visar också att 1 av 4 aldrig tidigare besökt fjällen sommartid. 

- Vår satsning på sommaren som den ledande semesterarrangören för Skandinavien har verkligen varit en succé. Intresset att ha en aktiv semester och njuta av vår fantastiska fjällmiljö även sommartid har varit enormt: bara inom cykling har vi ökat med 70% jämfört med föregående år och över 15 000 gäster har testat våra klätterparker i Åre och Sälen hittills. Det visar att hemester-trenden verkligen är här för att stanna, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar. 

Detta visar att många verkligen upptäckt vårt land på nytt under denna svåra tid. Men har tydligen också varit aktiva under sin semester. Enligt SkiStars undersökningar har den populäraste aktiviteten hittills varit just cykling, framförallt trailcykling tätt följt av vandring och att ta liften upp på fjället. Många har också gått på restauranger och caféer och majoriteten av besökarna har varit barnfamiljer. Många har också använt sig av lägerverksamheten för barn och unga genom Valle Kids Club och Teen camp bike. 

- Har du ännu inte besökt våra destinationer sommartid så är det hög tid att göra det nu och säkra ditt boende och aktiviteter. Vi fortsätter såklart att fokusera på trygghet och säkerhet för våra gäster och hoppas att många också vill förlänga semestern eller passa på att ta en aktiv långhelg i den härliga skandinaviska fjällvärlden tillsammans med familj och vänner, avslutar Stefan Sjöstrand.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Skistar

Kommentarer