Trädgårdsveckor på Sofiero med John Taylor

Tv-profilen John Taylor och slottet Sofiero bjuder in till fyra sensommarveckor 16 augusti–12 september. Under Trädgårdsveckorna fylls parken av inspirationsträdgårdar av välkända kreatörer som också finns på plats för att dela med sig av sina kunskaper.  


Från måndagen den 16 augusti och fyra veckor framåt fylls den redan vackra slottsparken av extra mycket blomsterprakt och inspiration när trädgårds- och tv-profilen John Taylor bjuder in till Trädgårdsveckor på Sofiero. Här finns sex inspirationsträdgårdar som går att beskåda under hela perioden. Trädgårdsveckornas konstnärliga ledare John Taylor finns på plats för att intervjua de medverkande och guida besökarna. Flera välkända trädgårdsprofiler delar också med sig av sina expertkunskaper.

John Taylor ger tips och inspiration

Sofieros Trädgårdsveckor passar både för både trädgårdsentusiasten, nybörjaren och för den som bara vill besöka den grönskande parken. Café Glasverandan och bistron i Orangeriet håller öppet och erbjuder både mat, fika och en fantastisk utsikt över Öresund. På plats under Trädgårdsveckorna är också blomsterkreatörer som Per Benjamin, författare och inspiratörer som Linda Schilén och en rad odlingsproffs med trädgårdsprofilen John Taylor - känd från tv - i täten som konstnärlig ledare.


Det vackra slottet Sofiero.


– Trädgårdsveckorna på Sofiero är en naturlig samlingsplats för alla med trädgårdsintresse, särskilt i dessa tider där alltfler har tagit fasta på värdet av odling och natur. Vi kommer att ha sex spännande idéträdgårdar och olika teman för varje vecka. Besökarna kommer att få mycket inspiration till den egna trädgården eller odlingslotten. Dessutom är Sofiero Sveriges vackraste park, det är värt att komma bara för att njuta av den! säger John Taylor, konstnärlig ledare för Trädgårdsveckorna på Sofiero. 


Av AgnetaNisbeth

Foto: Pressbild/Sofiero

Kommentarer