Äntligen en smak av Indien i mitt lilla Knivsta

 Visserligen kommer jag inte att kunna äta här permanent, men det är i alla fall en liten tröst att jag nu har kunnat njuta av lite indisk mat här hemma i Knivsta, via en foodtruck...



Under två veckor har en foodtruck med indisk mat stått utanför den trevliga puben Stationshuset i Knivsta, Indian Street Food & Co heter det rullande företaget. Under mitt besök där första gången hade jag dessutom en riktigt trevlig eftermiddag sittandes utomhus - tillsammans med min bror Clas - vid ett av borden som de ställt upp utanför själva huset. För nu när man inte kan resa världen över får man njuta av det som finns här hemma istället.



Här ser ni killarna från foodtrucken som denna dag bara hade några få rätter på menyn.  Grabbarna som denna dag serverade mig en riktigt god deconstructed veggie samosa var dessutom väldigt trevliga och de berättade att de normalt håller till i Stockholm, så har ni möjlighet att testa maten så gör det. Jag kan verkligen längta efter idisk mat ibland, som den ska tillagas och som den man kan få just i Indien, minns ännu med glädje hur lycklig jag var överta äta maten på mitt hotell i Goa för ett antal år sedan.



Även om vi åt gott och hade det trevligt stannade jag och brorsan inte till det blev underhållning utan drog oss hem lite tidigare, jag frös faktiskt i solen och den kalla vinden, speciellt efter att ha testat lite god hemgjord glass från Guteglass. Veckan efter var det åter dags för den lilla bilen att besöka Knivsta, jag fanns på plats då med men eftersom de var en timme försenade och jag hade andra saker att göra blev det tyvärr ingen mat just denna fredag, men de kommer säkert åter. Men en riktigt trevlig kväll blev det åter inne i puben.


Så här mysigt har vi utanför puben Stationshuset Train Station Brewery i Knivsta, bara öppet fredag och lördag dock. Och dessutom är delen privat medlemspub men vi får ändå besökare från både Uppsala och Stockholm ibland. När det är så här varmt utomhus är det inte så många som sitter inomhus mened blir naturligtvis annorlunda lite senare i höst.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer