Direktflyg i vinter från Göteborg till St Gallen

 Reseföretaget Lion Alpin lanserar direktflyg från Göteborg Landvetter till skidorten Sankt Gallen i Schweiz i vinter, berättar Swedavia i ett nytt pressmeddelande.


Nu i januari 2022 börjar researrangören Lion Alpin att flyga direkt från Landvetter till Sankt Gallen i Schweiz för direkt transfer till närliggande skidorterna i österrikiska Tyrolen, St. Anton och Ischgl under vintersäsongen. Resebyrån erbjuder också för första gången weekendresor från Göteborg. 

Så här skriver Swedavia i ett pressmeddelande:

"Lion Alpin erbjuder också för första gången weekendresor/kortresor från Landvetter med avgångar antingen lördag-tisdag eller tisdag-lördag till St. Anton och Ischgl. Resorna med direktflyg från Göteborg Landvetter Airport till Sankt Gallen-Altenrheins flygplats avgår varje vecka mellan den 22 januari och 19 mars 2022". 

De skriver också att även om resandet fortfarande är kraftigt präglat av pandemin har efterfrågan på flygresor ökat, både i form av reguljärflyg och charterresor. Återhämtningen för flygresandet fortsätter i augusti och för andra månaden i följd når antalet resenärer den högsta nivån sedan inledningen av pandemin. Göteborg Landvetter Airport hade sammantaget närmare 265 000 resenärer i augusti, en minskning med 58 procent jämfört med augusti 2019. Jämfört med augusti i fjol var resenärsökningen sammanlagt 155 procent.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild/Swedavia

Kommentarer