Höstsådd och vandringar i solen

 Det har varit ett intensivt arbete ute på åkrarna de senaste veckorna, nu var det ju dags för den årliga höstsådden så att man åter kan skörda spannmål i sommar.



Jag har som vanligt passat på att njuta av det fina vädret vi haft här i Knivsta-trakten den senaste tiden och som vanligt gjort en del promenader. Så jag har nu sett hur åkrarna sätts inför nästa år, jag har beundrat grönskan som fortfarande är kvar överallt även om en del av träden börjat tappa sina löv, jag har vandrat längs landsvägen här ute på landet.


När man bor på landet får man verkligen en helt annan uppfattning om årstiderna, jag bodde ju många år i Stockholm där man knappt kunde skilja på om det var maj eller oktober ute på gatorna. Där såg det ju i princip likadant ut alla årstider, då givetvis vintern undantagen om det fanns snö.



På bilden här ovan ser man hur sommarblommorna fortsätter att skänka en glädje nere på åkern, innan den åter plöjts upp och såtts. Det var som en liten flod av vackra prästkragar.

I veckan har jag också köpt mig ett månadskort på pendeltåget igen, så jag kan resa obehindrat in till Uppsala och Stockholm. Känner att det nu är dags att röra på sig lite mer än vad jag tidigare gjort, av förklarliga skäl ville jag inte sätta mig på ett fullt pendeltåg innan jag var dubbel-vaccinerad.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer