Kanarieöarna och Cypern poppis i höst - högtryck på resor

Det verkar som många redan längtar åter till solen allt eftersom vaccinationen av oss svenskar ökat. Det har också satt fart på bokningarna för resor till hösten hos charterbolaget TUI. 



Just nu har antalet rese-bokningar har ökat kraftigt hos TUI som lagt in extra flygavgångar i programmet under höstlovet och framåt för att möta efterfrågan. Och det är  Kanarieöarna och Cypern som är de mest populära resmålen till hösten.

Även bokningarna av resor till vintern ökar kraftigt och förväntas vara tillbaka på normala nivåer från jul och framåt. Så här skriver TUI i ett pressmeddelande: "Försäljningen av höstlovsresor är sex gånger högre (500 procent) förra veckan om man jämför med samma försäljningsvecka förra året (2020), TUI har även fem gånger mer kapacitet under höstlovet i år jämfört med höstlovet förra året. Vissa flyg är redan fullbokade, men ännu finns resor kvar". 

Så det blir nu ytterligare åtta höstlovsavgångar från  Stockholm, Göteborg och Köpenhamn och de går bland annat till Kanarieöarna och Cypern.

- Vi är glada att så många svenskar får möjlighet att komma iväg och förlänga sommaren genom att resa till solen under höstlovet. Den ökande efterfrågan på resor har gjort att vi kunnat öka vårt utbud av resor, något som kan vara konsekvens av att fler är vaccinerade vilket underlättar resandet, säger Ronja Jakobsson presstalesperson på TUI. 


  Mest bokade under höstlovet - 1 Gran Canaria 2. Cypern 3 - Teneriffa 4 - Lanzarote 5 - Kreta 

Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI

Kommentarer