Resebokningarna sätter fart igen

Det rör verkligen på sig i resebranschen just nu, det verkar finnas ett uppdämt behov av att resa och många bokar just nu en utlandsresa inför hösten och vintern uppger charterbolaget TUI.



Försäljningen av vinterresor inom Europa är nu, för första gången sedan pandemin började, tillbaka på mer normala nivåer. Beslutet i förra veckan om att Sverige snart kommer att gå in i fas fyra av återöppnandet satte också en rejäl fart på resebokningarna. Vaccinerade resenärer med två doser kan nu mer eller mindre resa som vanligt inom Europa. 

Sverige avvecklar succesivt sina restriktioner och förra veckan meddelande FHMs Johan Carlson att ”Vaccinerade i princip kan leva som vanligt igen efter den 29 september.” Och det beskedet gav ett rejält uppsving i förra veckans bokningar. De som idag är vaccinerade med två doser kan mer eller mindre resa runt i Europa utan krav på negativt covid-19 test eller karantän, förklarar TUI i ett pressmeddelande. 

– Förra veckans positiva besked har satt rejäl fart på bokningarna hos oss och vi kan konstatera att vi är tillbaka på samma nivåer för vinterresor inom Europa som innan pandemin, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.  

– Det är många som är sugna på att resa igen. Att många nu är vaccinerade och därmed slipper coronatest, karantän och andra restriktioner gör att många väljer att förlänga sommaren genom att resa utomlands redan i höst. Det är enkelt att resa igen, fortsätter Adam Györki. 

Så här skriver TUI:

"Som vaccinerad med två doser, varav andra dosen är tagen för mer än 14 dagar sedan, kan du till de flesta länder inom Europa resa utan krav på negativt covid-19 test eller karantän. Detta gäller för samtliga vaccinerade samt för barn under 12 år. Barn mellan åldrarna 12 och 15 år kan fortfarande resa men då med ett negativt covid-19 test. Förutom ditt covidbevis behöver man till de flesta länder fylla i en elektronisk hälsodeklaration eller ett inreseformulär."  

Här är de fem mest bokade resmålen just nu hos TUI

1 Gran Canaria 

2 Cypern 

3 Grekland 

4 Teneriffa 

5 Lanzarote



Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI 

Kommentarer