Tågluffa i Sverige till hösten - res till Köpenhamn på köpet

SJ lanserar nu ett nytt sätt att resa bort över en vecka, Tågluffarkort höst. Under sju dar kan du resa runt i Sverige men det tar dig även till Köpenhamn.



Det nya Tågluffarkortet är giltigt i sju dagar och ger tillgång till ett obegränsat resande på SJs tåg mellan den 25 oktober och 14 november. I höst gäller tågluffarkortet även för resor till Köpenhamn vilket gör det möjligt för resenärerna att kombinera besök runt om i Sverige med storstadsliv i Danmark. 

Så här skriver SJ i ett pressmeddelande:

"Den stora efterfrågan på sommarens tågluffarkort, det ökande intresset för klimatsmarta resor på hemmaplan och inspel från resenärer har bidragit till att SJ nu väljer att lansera ett tågluffarkort för hösten". 

- På SJ är vi övertygade om att intresset för tågluffarkort och klimatsmart resande är här för att stanna. Vi har lyssnat på våra resenärer och därför fortsätter vi nu att utveckla produkten, den här gången med resor till Köpenhamn, säger Mats Almgren, affärsområdesdirektör kommersiell trafik. 

Och det ska bara billigt att resa jämfört med att köpa ett antal enkelbiljetter, något som ger höstens tågluffarkort en chans för speciellt ungdomar och studenter att resa till ett lågt pris.  

- Det är många som har längtat efter att få resa igen och med Tågluffarkortet höst får du perfekta förutsättningar för ett skräddarsytt och äventyrsfyllt höstlov. Vi ser fram emot att höstlovet också blir ett tågluffarlov, säger Mats Almgren. 

Fakta:

Resenärerna med ett tågluffarkort kan resa obegränsat på alla SJs tåg 7 dagar i följd, under perioden 25 oktober – 14 november. Kortet är personligt och gäller för resor i 2 klass på dagtåg och i 2 klass sitt- och liggplats på nattågen. SJs Tågluffarkort höst börjar säljas den 10 oktober. Gäller på alla SJs linjer inom Sverige samt Köpenhamn: 

Reseperiod 25/10 - 14/11 

Dagtåg 2 kl. & Nattåg 2 kl sitt- och liggplats 

Förköp 15 dagar 

Pris SJ Tågluffarkort höst 2021 

Vuxen 1 895 kr Pensionär 1 495 kr Student/Ungdom 1 295 kr


Av Agneta Nisbeth

Foto: SJ

Kommentarer