Allt fler väljer att semestra i Sverige under höstlovet

Den så kallade hemester-trenden det ut att fortsätta under höstlovet, företaget SkiStar ser att bokningarna ökat med 42 procent.



Även trenden att ha en mer aktiv semester i den skandinaviska fjällvärlden håller i sig. Precis som under sommaren ser fjällturismbolaget SkiStar att allt fler väljer att tillbringa lovet utomhus genom att resa till orter som Vemdalen och Sälen där man kan vandra, cykla eller testa den nya klätterparken som ligger i Sälen. 


- Aldrig tidigare har vi haft ett så högt bokningsläge till höstlovet som nu när vi också förlänger barmarksperioden så att alla som vill kan njuta av aktiva utomhusupplevelser i den krispiga och härliga höstluften med färgsprakande fjällbjörkar på våra destinationer. Vi vet också sedan tidigare att många som har egna stugor gärna besöker oss denna vecka. Det befäster vår position som den ledande semesterarrangören för Skandinavien då många väljer att spendera ytterligare en semestervecka hos oss även på hösten, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.


Av Agneta Nisbeth

Foto: SkiStar

Kommentarer