Allt fler vill resa tåg till Köpenhamn - nu utökas trafiken

Det är tydligen många som väljer att ta tåget direkt till Köpenhamn och SJ säger att de ser ett rejält ökat resande just på linjen Stockholm-Köpenhamn sedan trafiken återupptogs med direkta snabbtåg 13 september.  


Så redan från och med den 28 oktober kommer SJ att utöka trafiken Stockholm-Köpenhamn till 5 snabbtåg per dag i varje riktning och från 12 december ökar SJ trafiken till 7 dagliga snabbtåg i varje riktning. Flera avgångar med direkttågen har redan blivit fullbokade under höstlovet, skriver SJ i ett pressmeddelande. 

- Linjen Stockholm-Köpenhamn är en av de linjer där SJ ser ett kraftig ökat resande efter pandemin. För att hitta biljetter med lägre pris är det bra att boka biljetterna några veckor före sin resa säger Sverre Sletten, affärschef på SJ. 

Utöver direkttågen Stockholm-Köpenhamn kan resenärer på snabbtågen Stockholm-Malmö i Skåne enkelt byta till Öresundståg för vidare resa mot Köpenhamn. Efter utökningen 28 oktober skapar SJs direkttåg och snabbtåg mot Malmö med byte till Öresundståg timmestrafik Stockholm-Köpenhamn under större delen av dagen.


Av Agneta Nisbeth

Foto: SJ

Kommentarer