Efterfrågan på flygresor hos Norwegian bara ökar

Flygbolaget  Norwegian presenterade nyligen sitt finansiella resultat för tredje kvartalet 2021 och det är positiva siffror. 




Bolagets senaste resultat visar på en fortsatt positiv utveckling efter en rekonstruktionsprocess i maj. Efterfrågan på flygresor ökar också på samtliga av bolagets marknader och bokningsnivån sägs se bra ut ända fram till sommarsäsongen 2022, det förklarar flygbolaget i ett pressmeddelande.

 - Resultatet för tredje kvartalet visar tydligt att åtgärderna vi har genomfört för att säkra företagets framtid har lyckats genom att vi har minskat företaget skulder, samtidigt som vi förbättrar kostnadseffektiviteten. Vi upplever också en positiv trend när det gäller bokningar för resor framöver. Allt fler passagerare väljer att boka Norwegians linjenät i Europa. Det är ett ekonomiskt stärkt Norwegian som nu står inför en vanligtvis krävande vintersäsong, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian. 

Så här skriver de vidare i pressmeddelandet:

"Företagets fortsatta fokus på kostnadseffektivisering i hela organisationen, tillsammans med god likviditetshantering, har bidragit till en solid finansiell ställning för företaget, med 7,6 miljarder norska kronor i likvida medel. Inför vintersäsongen är Norwegians finansiella ställning starkare än under tidigare år bland annat tack vare den effektiva kostnads- och utgiftseffektiviseringen. Trenden är att allt fler passagerare väljer Norwegian när de reser med flyg. Antalet bokningar fortsätter att vara positivt inför det kommande året". 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Norwegian

Kommentarer