En fullmatad vecka under Malmö Dance Week

Nu är det åter dags för Malmö Dance Week som kommer bli en fullmatad vecka - från den 1-7 november - med över 40 olika programpunkter inom streetdance. 



Malmö Dance Week bjuder på allt från danskvällen ”Almost a Jam”, föreläsningar med artisten och kulturforskaren Lynnée Denise till workshops, breaking battles och den avslutande danstävlingen Hip Hop Weekend, allt utspritt på flera platser i Malmö. Här ska det finnas något för alla dansintresserade, såväl unga och vuxna som proffs och nybörjare. 

-  Dans är en viktig kraft i samhället. Kroppar är politiska och med vår kropp kan vi uppmärksamma, påverka och förändra. Förutom alla fördelar som vi vet att dans ger oss så borde det också vara en rättighet att få dansa när man vill och var man vill, säger Viktor Fröjd, projektledare från kulturföreningen Iver som i samarbete med Malmö stad arrangerar Malmö Dance Week.  

Malmö Dance Week anordnades för första gången våren 2018 och med 5000 besökare och deltagare från hela världen. 2019 utökades festivalprogrammet och lockade fler deltagare. Årets arrangemang innehåller flera nyheter.  

- Vi vill att hela staden ska pulsera under Malmö Dance Week, att både de som är erfarna dansare och de som aldrig prövat streetdance tidigare får nya och spännande upplevelser. Hela Malmö ska dansa! säger Viktor Fröjd. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Malmö Stad

Kommentarer