Här är vinterns nyheter hos SkiStar

Skistar berättar nu i ett nytt pressmeddelande om alla sina nyheter inför vintersäsongen och de bjuder på allt från varierande skidåkning för alla, till minnesvärda och hållbara fjällupplevelser.



Förutom rena förbättringar i skidsystemen, kommer nu flera nyheter med digitala lösningar, nya SkiStar Lodge Hundfjället till satsningar på mer hållbara fjälldestinationer med större utbud och aktiviteter. 

- Trots pandemin har vi lyckats sjösätta flera stora projekt, bland annat digitala lösningar som redan förra vintersäsongen gav mycket gott resultat och uppskattades av våra gäster. Det skapar både trygghet och säkerhet för våra gäster men också en mer bekymmersfri vistelse som vi nu fortsätter att utveckla med målet att all incheckning och SkiPass-försäljning ska vara digital, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar. 


Under pandemin har allt fler människor har upptäckt den skandinaviska fjällvärlden och vikten av att vara utomhus och ha en aktiv semester. Som komplement utvecklar SkiStar därför SkiStar Cross Country Arena i Sälen, som sedan tidigare finns i liknande form i Åre.

SkiStar inviger i december nya SkiStar Lodge Hundfjället tillsammans med två helt nya restauranger signerat av krögaren Pontus Frithiof. SkiStar driver sedan 1 juli fem fjällhotell med fokus på lägenhetshotell i Trysil, Sälen och Hemsedal.

Allt fler gäster efterfrågar bättre återvinning på plats och fler möjligheter för laddning av sin elbil. Inför vintern kommer därför SkiStar att införa en rad nyheter inom hållbarhet: ökat antal laddstolpar för elbilar på samtliga destinationer bättre information till gästerna kring återvinning via SkiStar-appen och nya återvinningskassar tas fram. 


"I Norge införs förnybar diesel till alla pistmaskiner som sedan tidigare redan gjorts i Sverige. Det kommer att minska SkiStars egna klimatpåverkan från driften med 45%. Tack vare SkiStars nya samarbetsavtal med Jämtkraft drivs samtliga anläggningar i Sverige och i Norge med förnybar energi från sol-, vind- och vattenkraft och i Sverige är elen dessutom märkt med Bra Miljöval", skriver SkiStar i sitt pressmeddelande.

– Jag ser verkligen fram emot vintersäsongen och att hälsa nya och gamla gäster tillbaka. Jag är stolt över att vi kan erbjuda flera förbättringar i våra skidsystem med fokus på barnområdena och även satsningar på högklassigt boende i kombination med hållbara och minnesvärda fjällupplevelser, avslutar Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Skistar

Kommentarer