Höststämning i Skånes Djurpark

Nu är alla aktiviteter i gång igen i Skånes Djurpark och deras ”Höst i Djurparken” är fylld av olika aktiviteter. Hjortarna är brunstiga och uppe bland trädkronorna kan man skåda ner i hjorthägnet.



Nu är alla aktiviteter i gång igen i Skånes Djurpark och programmet för ”Höst i Djurparken”. De säger själva att man som besökare bjuds på en magisk stämning. Här finns flera nyanlända älgar och en järvhane, nyfikna linderöds-kultingar, tio dagliga djurexpeditioner, trolljakt och gömda skogsspöken är bara något av det som möter gästerna i parken. 

- Hösten är en härlig tid och skogen exploderar just nu färger. Vi inledde höstfirandet i helgen med mer än 2 000 gäster och det är härligt att återigen ha djurmatningar och alla andra aktiviteter som inte varit möjliga att genomföra under pandemin. Våra djurmatningar tillsammans med gästerna har varit efterlängtat både av oss och våra besökare, säger Glenn André Viste Bøe, VD på Skånes Djurpark. 


Hela 11 ton pumpor smyckar parken detta år och det finns även möjlighet att karva sin egen pumpa. I Fåret Shaun Land är alla aktiviteter öppna igen, traktorerna redo för rundturer och Fåret Shaun och alla hans vänner är på plats på bondgården. Två nya älgkvigor, Sonja och Guinevere har precis flyttat in från Borås djurpark och snart anländer även en älgtjur från Kolmården. Utöver älgarna hälsas även järvhanen Jesper välkommen och flyttar hit ända från Frankrike. Linderödsgrisarna Doris och Holger - som är från en hotad lantras - har fått nio nyfikna kultingar till glädje för gäster och djurvårdare. 



 - Varm choklad, grillade marshmallows och äppelpaj har vi laddat upp med och vi fortsätter med den uppskattade trolljakten där alla barnen får i uppdrag att hitta och räkna skogstroll i naturen. Vi har även en trollverkstad där gästerna får karva en egen pumpa. Självklart är djuren, naturen och matningsexpeditioner i fokus. Vår mission är att undervisa om djur och natur samt föra djur och människor närmare varandra, säger Skånes Djurparks vd Glenn André Viste Bøe. 



Höst i Djurparken pågår varje dag t.o.m. den 7 november. Även Camp Oak är öppet för övernattning på helger och lov för de som vill förlänga höstäventyret och stanna kvar när alla andra går hem och parken stänger.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Skånes Djurpark

Kommentarer