London calling - och resten av Storbritannien

Nu börjar äntligen livet återgå till det normala, nu kan vi börja resa igen och ett av länderna som i alla fall står på mitt "att göra-lista" är Storbritannien, både England och Skottland lockar just nu.



Så från de tidigare stränga restriktionerna för inresa till Storbritannien återstår från den 4 oktober bara ett test efter ankomst för fullvaccinerade resenärer från Sverige, så här skriver man på den brittiska turistbyråns hemsida, Visit Britain:

"Varierande begränsningar finns i hela Storbritannien och Nordirland med test- och karantänkrav för dem som anländer till Storbritannien. Reglerna  varierar beroende på var du reser från.  Vi rekommenderar vi att du läser den senaste informationen från den brittiska och svenska regeringen så att du vet vad som gäller innan avresa.  Vänligen notera att England, Skottland, Wales och Nordirland i nuläget har olika riktlinjer, råd och tidslinjer för ankommande resenärer.  För mer information om specifika områden rekommenderar vi att du undersöker relevanta regeringssidor".

De skriver vidare:

"Från och med måndagen den 4 oktober 2021 kommer reglerna för internationella resor till Storbritannien att ändras från det röd/gul/gröna trafikljussystemet till endast en lista med rödlistade länder, samt förenklade reseåtgärder för ankomster från resten av världen (dvs länder som inte är rödlistade). Reglerna för resor från länder och territorier som inte finns på den röda listan beror på resenärens vaccinationsstatus".  

Ni kan själva läsa mer om alla regler här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Britain

Kommentarer