Snart kan du resa till Svalbard med Ving

Det finns ett allt större intresse för resor inom landet och även resor än längre norrut - för resor norr om polcirkeln. Så nu lanserar Ving resor till Svalbard.




Förra året lanserade Ving det spektakulära Icehotel som en exotisk nyhet här på hemmaplan och inför årets säsong har man redan nu fler inbokade resenärer på det hotellet än vad fjolåret genererade totalt. Hos Vings dotterbolag Globetrotter märks återigen en ökad efterfrågan på kryssningar med Hurtigrutten. Intresset för resor norr om polcirkeln blir allt större och nu presenterar Ving ytterligare en nyhet då den nordnorska ögruppen Svalbard lanseras som nytt resmål. Den arktiska nyheten ligger 130 mil norr om polcirkeln och är ett resmål som sticker ut i utbudet av sol-och badresor. 

- Efter succén med Icehotel känns det väldigt roligt att nu kunna presentera ytterligare en nyhet norr om polcirkeln. Under pandemin har många upptäckt att det finns spännande platser att besöka även på hemmaplan och i våra grannländer. Många känner en nyfikenhet att uppleva något unikt och annorlunda. Svalbard blir därför ett fantastiskt tillskott i vårt program och kanske ett av de mest exotiska resmål vi har att erbjuda om man vill ha naturupplevelser utöver det vanliga, säger Anna Hagberg, kommunikatör Ving.  




Så här skriver Ving ett nytt pressmeddelande: "Till Svalbard erbjuder Ving paketresor med SAS och Norwegian med en reslängd på 4 dagar och 3 nätter. Resorna äger rum under två av Svalbards tre årstider, under Norrskensvintern (december - februari) och under Solvintern (mars – mitten av maj).  Precis som till Icehotel kan tre olika paket bokas, från standarpaket med bland annat flyg t/r, boende och norrskensafton eller ett mediumpaket där man i tillägg även får middag, samt utflykter som besök i isgrotta eller en vildmarksafton". 

Ving erbjuder även ett större paket som inkluderar fler utflykter i form av bland annat snöskotertur och besök i en isgrotta. Spetsbergen är den största av öarna och det är också här i världens mest nordligaste samhälle, Longyearbyen, som Ving kommer att erbjuda sina gäster boende på hotellet Funken Lodge, ett hotell som också ingår i Ving-ägaren Petter Stordalens Nordic Hotels & Resorts.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving/Hurtigruten Svalbard Green Dog

Kommentarer