Snart kan ni åter resa till Oslo med SJ

Snart kommer SJ att trafikera Stockholm – Oslo igen och man startar redan den 12 december. Trafiken har ju varit stängd på grund av pandemin men snart kan man alltså åter resa med tåg till Norge från Stockholm.



Den norska regeringen har tillsammans med norska myndigheter meddelat att persontågstrafik tillåts över den norska gränsen från den 6 oktober.  

- Vi är väldigt glada att persontågstrafiken över gränsen mellan Norge och Sverige öppnar upp. Våra resenärer har stått utan ett klimatsmart resealternativ och det är fantastiskt att vi sätter igång trafiken igen, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ. 

SJ kommer att trafikera linjen mellan Stockholm och Oslo två gånger dagligen, med start den 12 december. Det är samma antal avgångar som kördes på sträckan innan pandemin bröt ut. Den 6 oktober släppte SJ sina biljetter för kommande period. I nuläget finns inga inreserestriktioner från Sverige mot Norge, efter att de senaste restriktionerna i Norge upphört. Men, som resenär uppmanas man att ta reda på vilka krav och förhållningsregler som gäller i landet man ska resa till, hålla sig uppdaterad och följa lokala myndigheters regler. 

Av Agneta Nisbeth 

Foto: SJ

Kommentarer