Tjolöholms Slott tillbaka med sin julmarknad

Nu i november kommer Tjolöholms slott och gods vara klätt i julskrud. För nu är det åter dags för Tjolöholms traditionsenliga julmarknad. 



Tjolöholms gods anses vara Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning och slottet ligger beläget på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden utanför Göteborg. Den 12-14 november och sedan helgerna 19-21 november samt 25-28 november kommer julmarknaden åter att öppnas upp och då kommer åter hantverkare och matutställare från hela landet visa och sälja sina småskaligt tillverkade produkter. Utställarna hittar man runt om i godsets olika lokaler, bland annat det rymliga sädesmagasinet med katedralliknande tak och gott om plats. Här finns även tomten som tar emot barnens önskningar. Äta kan man göra Restaurang Storstugan, hos olika food trucks eller i Kafe Manegén. 

– Som vi har längtat att få välkomna våra besökare till julmarknaden på Tjolöholm, berättar David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholm Slott. Några nyheter i år är att vi erbjuder ett julinspirerat afternoon tea på slottet och att vi planerar för fler utställare utomhus. Givetvis är mycket sig likt också med hundratals utställare, hantverkare och mathantverkare. Allt detta i en historisk miljö i julskrud med allt vad detta innebär, avslutar David Dagemark.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Tjolöholm

Kommentarer