Torups slott visar utställningen Jaktbal på slottet

Den nya utställningen Jaktbal på slottet kommer att visas på Torups slott utanför Malmö den 8 oktober – 5 december. Här kan man bland annat se prinsessan Christinas aftonklänningar.



Utställningen består av två delar, en fotoutställning med Ralf Turanders fotografier och en utställning av balklänningar.  I Torups slotts paradvåning kommer man att visa aftonklänningar från skånska slott och från bland andra prinsessan Christina, fru Magnuson. Klänningarna som visas är festmode från 1890-talet till sena 2010-talet.

Fotografierna som visas på utställningen på Torups slott är ett urval från Ralf Turanders illustrationer till böckerna ”Frederiksborg Slot og Museum” och ”Jägare och redskap: från koja till slott”. Ralf Turander är en av Sveriges mest kända fotografer, med ett flertal utställningar runt om i Europa. 

Utställningen har öppet för allmänheten fredagar-söndagar den 8 oktober – 5 december klockan 11-16. Torups slott utanför Malmö är en av Nordens bäst bevarade renässansborgar, med en magnifik slottspark intill bokskogen och en trädgårdsanläggning med spår från fem sekler.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer