Upplev Sofieros slottspark i ett nytt häftigt ljus

Årets Höstljus på Sofieros slottspark bjuder in till en vackert upplyst park varje kväll under två veckor, med start nu den 31 oktober.   


Under två höstveckor kan du snart uppleva Sofieros slottspark utanför Helsingborg som kommer att bada i ljus. Varje kväll mellan 31 oktober till den 14 november slås grindarna upp till Höstljus, en stämningsfullt upplyst park med spännande ljusinstallationer. De ska enligt slottet vara inspirerade av kronprinsessan Margaretas färgpalett, intressen och historia. 

Orangeriet kommer också hålla öppet för den fikasugna och i Slottsrestaurangen kan man äta en värmande meny.  

– Under pandemin i fjol provade vi att förlänga Höstljus-upplevelsen så att vi kunde sprida ut antalet besökare på fler dagar. Vi överöstes av positiv respons och därför väljer vi att göra på samma sätt i år, även om restriktionerna har hävts. Fördelarna är många. Dels slipper besökarna trängseln, dels får fler möjlighet att njuta av Höstljus mer än en gång under perioden. Dessutom erbjuder årets Höstljus ett par riktigt fina nyheter i form av ljusinstallationer som du inte upplevt i parken tidigare, säger Jonas Stoltz, tillförordnad projektledare. 

Totalt kommer 2 000 personer per kväll att släppas in i parken och biljetterna förköpet via Sofiero.se. Det hela varar mellan den 31 oktober–14 november och mellan klockan 16–21. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Sofieros slott


 

Kommentarer