Viking Line lanserar advents-kryssningar till Visby

Efter att pandemirestriktionerna släppts verkar det som alla reseföretag nu äntligen våga sig på att lansera nya resor och snart kan man adventskryssa till Gotland med Viking Line.



Sommarens rekordstora intresse för att åka på kryssning här hemma i Sverige och i samband med att pandemirestriktionerna till stor del nu avvecklas, släpper Viking Line för första gången tre adventskryssningar till Visby. 

Det är deras fartyg Viking Cinderella som kommer att avgå från Stockholm till Gotland den 5, 12 och 19 december 2021. Rederiet erbjuder också julaftons- och nyårskryssningar till åländska Mariehamn för den som föredrar det. 

– I takt med att pandemin klingar av och vaccinationstäckningen i samhället ökar, har intresset för Östersjökryssningar närmast exploderat. Sommarens kryssningar till inhemska destinationer såsom Höga Kusten, Visby och Ystad har gått åt som smör i solsken. Reseupplevelsen normaliseras dessutom ytterligare nu när de flesta pandemirestriktioner äntligen avvecklas. Därför satsar vi i år för första gången på vinterkryssningar till Visby, säger Kenneth Gustavsson, försäljningsdirektör Viking Line Skandinavien. 

Adventskryssningarna till Visby innehåller två kvällar ombord och en dag på ett vintrigt Gotland, med möjlighet att gå på julkonsert eller ta en guidad stadsvandring i Visby. Kocklandslagets julbord och gotländsk middag ingår i kryssningspaketet. Kryssningarna avgår från Stockholm på andra, tredje och fjärde advent den 5, 12 och 19 december med kryssningsfartyget Viking Cinderella.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Viking Line

Kommentarer