Äntligen dags för orienteringstävlingen O-Ringen

Så är det äntligen dags, efter två års uppehåll är det sommaren 2022 dags för världens största orienteringstävling O-Ringen igen och denna gång är de här i trakterna runt Uppsala och Knivsta. 




Under ett normalår har tävlingen 18 400 deltagare som gör runt 75 000 starter, ett gigantiskt evenemang på alla plan. Arbetet med att planera detta pågår för fullt och nu har O-Ringen också fått klart med ytterligare en etappvärd i ODIN Fonder.  

- Otroligt roligt att vi får jobba med ODIN Fonder, ett nordiskt fondbolag som fokuserar mycket på hållbarhet och långsiktighet. De har samma värdegrund som vi på O-Ringen, säger Mats Adolfsson, säljansvarig på O-Ringen. 

I år är det Uppsala som står som värd för O-Ringen och det kommer att vara deltagare från ett 40-tal olika länder och är allt från världselit till vanliga motionärer. O-Ringen går alltid av stapeln vecka 30, vilket 2022 är mellan den 24-30 juli. Alla åldrar får plats och anmälda är både små barn och 100-åringar.  Övriga etappvärdar för O-Ringen i Uppsala är Sandvik Coromant, Gränby Staden, SLU, Knivsta kommun och Uppsala kommun.




- Vi på ODIN Fonder arbetar dagligen med att orientera oss bland de bolag som finns på aktiemarknaden. Orientering har mycket gemensamt med vår förvaltningsfilosofi - hållbarhet, fokus på långsiktighet och en målsättning att skapa starka resultat. Orientering är dessutom en sport som kräver både tanke och kraft, dvs inte helt olik den aktiva förvaltning vi bedriver, säger Tomas Hellström, vd på ODIN Fonder.  


Av Agneta Nisbeth

Foto: O-Ringen



Kommentarer