Covidbevis krävs på Viking Cinderella från fredag

Rederiet Viking Line inför nu krav på ett vaccinationsintyg eller ett färskt negativt covid 19-test för resenärer med svenskflaggade Viking Cinderella från fredagen den 3 december. 


Lite annorlunda regler gäller dock med för rederiets fartyg med finsk flagg, där gäller av juridiska skäl i stället en stark rekommendation enligt ett pressmeddelande från Viking Line. Syftet är att alla resenärer ska kunna känna sig trygga och säkra ombord. 

För kryssningar med Viking Cinderella från Stockholm gäller från 3 december och tills vidare följande för alla resenärer över 18 år:

Vaccinationsintyg efter två doser vaccin, alternativt :

Intyg om tillfrisknande från covid-19 (inom de senaste 6 månaderna), alternativt 

Ett negativt covid-19 PCR testresultat (max 72h gammalt) eller ett negativt covid-19 antigen testresultat (max 48h gammalt) 

- Våra resenärers säkerhet är vår främsta prioritet och under pandemin har vi infört flera hälsosäkerhetsåtgärder på våra fartyg enligt finska och svenska myndigheters föreskrifter. Rekommendationen om covidbevis gäller våra finskflaggade fartyg medan vi på svenskflaggade nöjeskryssaren Viking Cinderella kräver det från den 3 december. I dagsläget tillåter inte finsk lagstiftning att vi kan kräva bevis eller intyg men det är det någonting som diskuteras och kan införas senare i vinter, därför går vi ut med en stark rekommendation. Under hösten har vi sett att det finns en efterfrågan på kryssningar och vi vill göra allt för att våra resenärer ska få en trygg och säker resa och covidbevis är bekant för allmänheten och används redan, säger Johanna Boijer-Svahnström, Informationsdirektör på Viking Line. 

Resenärer som redan bokat en resa men saknar covidbevis ges möjlighet till återbetalning alternativt ombokning via kundtjänst.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Viking Line

Kommentarer