Julen har nu börjat på Liseberg

Nu har Jul på Liseberg i Göteborg öppnat för första gången på nästan två år. 20 000 julbord och 155 000 biljetter är redan sålda för ett besök på nöjesparken. 



Som det ser ut nu kommer vaccinationsbevis inte att krävas för att besöka nöjesparken eller julborden, däremot för alla evenemang på någon av Lisebergs scener inomhus. I parken väntar en klassisk julupplevelse med fem miljoner juleljus, tre ton konstsnö och flera nya aktiviteter för gästerna att uppleva ihop med nära och kära.  

– Julen i år handlar mycket om upplevelser ihop med nära och nära. Att fylla på med julkänsla och bara vara tillsammans. Jag tror att vi alla har en hel del att ta igen från förra året och det har vi försökt skapa förutsättningar för i parken, säger Lotta Carlsbogård, säsongs- och eventchef Liseberg.


Likt förra året är det Räddningsmissionen som får äran att tända den stora granen. Räddningsmissionen arbetar för att motverka utsatthet och utanförskap och i samband med detta startas även en insamlingskampanj.



– I den mörkaste av dagar behöver vi ljuset som allra mest, därför är vi tacksamma att få vara med och tända Lisebergs julgran. För oss är ljuset en hoppets symbol om att det aldrig är kört, vare sig för någon enskild människa eller för världen i stort. Det hoppet tror vi på och arbetar för, säger Emil Mattsson, direktor Räddningsmissionen.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Liseberg 

Kommentarer