Några tips på en mysig weekend i Dalarna

Varför inte fly vintermörkret och den gråa vardagen med en härlig vinterweekend i Dalarna. Här följer några tips från Visit Dalarna.



Vad sägs om några dagars total avkoppling med god mat och sköna upplevelser i mysiga eller storslagna omgivningar, inbäddade i vinterskrud? Här följer 6 mysiga weekendstips, oavsett om du längtar efter fjällen, småstaden eller den gemytliga lilla byn. 

Fjällyx med allt serverat i Grövelsjön 

I Grövelsjön kan du boka weekendpaket med boende och helpension, alltid med naturen precis runt hörnet. Här väntar turer i längdspåret och fjäll-inspirerade måltider. Avsluta dagen med en stund i bastun eller tt ångande dopp i badtunna. I området finns flera klassiska boenden, som Lövåsgårdens Fjällhotell, STF Grövelsjön Fjällstation eller Storsätra Fjällhotell.

Genuin dalakänsla på Åkerblads i Tällberg 

Tällberg är ett bra mål för den som vill uppleva en riktigt mysig dalavinter. Ta en promenad runt den lilla byn, där de röda husen avlöser varandra i sluttningen med härlig utsikt över Siljan. Här bor du gott på klassiska Åkerblads Gästgiveri, Hotell & Spa med anor från 1400-talet, med mysiga rum och mat av erkänt hög kvalitet.

Mora Hotell, Mora 

Här får du en oslagbar utsikt över Siljan - Mora Hotell & Spa ligger endast ett stenkast från Vasaloppets målgång, Zornmuseet och Zorngården. Här är närheten till dalakulturen total och perfekta förutsättningar för att göra utflykter i en härlig natur. Med hotellet som bas har du alltid en bekväm och central plats att landa på.

Olarsgården, Sälen 

Om du är ute efter god mat, gemytligt boende och en härlig stämning är Olarsgården ett bra val. På fjällhotellet, med sina unika rum och närhet till allt, finns alla möjligheter att sätta guldkant på vistelsen. Hugg in på nygräddade våfflor med olika läckra tillbehör eller någon av de mer matiga rätterna i hotellets Restaurang Elgen.

Tällbergsgården, Tällberg 

Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor och riktig dalaatmosfär. På det familjeägda hotellet checkar du in i något av de individuellt inredda rummen, som genomsyras av en romantisk och personlig stil. I matsalen äter du med utsikt över Siljan med de blånande bergen och serveras alltifrån husmanskost till avsmakningsmenyer.

Fryksås Hotell & Gestgifveri, Fryksås 

På höjderna utanför Orsa ligger Fryksås Hotell & Gestgifveri, perfekt för den som söker avkoppling, lugn och aktiv vila. Vintertid är längdskidåkning en given aktivitet på de snösäkra höjderna. I restaurangen är det fine dining med lokalt fokus och menyerna är årstidsbaserade och vilt av olika slag är ett genomgående tema.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Dalarna 

Kommentarer