Ny direktlinje till Prag i vår - från Arlanda

Flygbolaget Eurowings satsar nu ytterligare på Arlanda och de adderar en ny direktlinje till Prag i Tjeckien till våren, närmare bestämt i mars.


Vackra Prag besökte jag för ett par år sedan.


Det tyska lågprisbolaget Eurowings fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport. I samband med det nya sommarprogrammet för 2022, planerar Lufthansa-koncernens lågprisbolag att öppna en ny bas på Stockholm Arlanda i slutet av mars. De placerar till en början fem flygplan på Arlanda och lanserar tjugo nya Europa-destinationer, varav ett antal destinationer är nya för flygplatsen och kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud. 



Just i dagsläget erbjuder Eurowings direkttrafik från Arlanda till Hamburg och Düsseldorf, före pandemin även till Köln. Nu adderar de ytterligare en Europalinje till Prag lagom till våren.  Det var drygt 200 000 resenärer som reste till och från Prag från Sverige före pandemin under 2019 varav största andelen var turister och en knapp fjärdedel affärsresenärer, berättar Swedavia i ett nytt pressmeddelande. Själv besökte jag staden för ett par år sedan och jag måste verkligen säga att Prag har något för alla och är väl värd ett besök.

Med start den 4 mars 2022 flyger Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Prague Airport (PRG) direkt två gånger i veckan på fredagar och söndagar. Biljetter finns till försäljning.

Av Agneta Nisbeth

Foto Agneta Nisbeth och Swedavia

Kommentarer