Ryanair lanserar flera nya direktlinjer från Arlanda till sommaren

Flygbolaget Ryanair fortsätter att satsa på Sverige och lanserar inför sommarsäsongen. Som den Italien-älskare jag är ser jag bland annat fram emot direktresor till fina Brindisi i Apulien från min flygplats Arlanda. 



Det blir också en direktlinje till Luleå med sju avgångar per vecka och totalt ger Ryanairs nya satsning hela 35 nya linjer och över 140 avgångar per vecka från Arlanda.

- Det är självklart väldigt glädjande att vårt gemensamma arbete med att ytterligare förbättra tillgängligheten till vår expansiva region bär frukt. En väl fungerande infrastruktur är en förutsättning för att möta den tillväxt och utveckling som sker inom besöksnäringen och inom näringslivet kopplat till den gröna omställningen i regionen och inte minst för att möta det ökande privata resandet i spårat av pandemin säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport. Vi hälsar Ryanair varmt välkomna till Luleå Airport. 

Och i samband med Ryanairs etablering med 23 nya linjer från Stockholm Arlanda Airport inför vintersäsongen, kommer det irländska lågprisbolaget att bjuda på tolv nya linjer inför sommarsäsongen 2022, varav två inrikes. Så här skriver Swedavia i ett nytt pressmeddelande: "Ryanair placerar totalt fyra flygplan på den nya basen och öppnar inom ett halvår totalt 35 nya linjer vilket ger över 140 avgångar från Arlanda per vecka".

Jag skriver här en liten lista på alla flygplatser i Italiens kommer att starta, men det blir som sagt många fler till en massa olika länder och det blir en alldeles för lång lista att skriva ner här. 

Här är de nya till Italien: Brindisi, Rom-Fiumicino, Venedig, Milan-Bergamo, Bologna.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Swedavia/Ryanair

Kommentarer