Tips från Tyskland och en julmarknad i Bremen

Den tyska turistbyrån har precis försett oss med några tips, kanske en tripp till Bremen kan bara något för er? I år bjuds man på en julmarknad och till våren kanske ett besök i den berömda kaffefabriken passar bättre.



I den tyska staden Bremen äter och dricker man gott, så staden passar er som är riktiga foodies. I vackra Ratskeller finns världens största samling av tyska viner. Förutom vin spelar även kaffe, te, öl och choklad en stor roll i denna hansastad, just här låg faktiskt också Europas första kaffefabrik. Så gillar ni denna underbara dryck måste ni besöka antingen Lloyd Caffee för en guidad tur i kafferosteriet- Föredrar ni öl så kan kanske Beck's passa bättre, för en tur i bryggeriet som kan vara både lärorikt och kul.

Men det finns givetvis mer saker att göra i staden, som att besöka några av de viktigaste sevärdheterna. Den pampiga domkyrkan St. Petri i Bremen som är byggd i gotisk och romansk stil har växlat skrud under årens lopp men den har präglat hansastadens stadsbild ända sedan 1100-talet. Om du orkar upp för alla trappsteg kan du titta ut över hansastaden från kyrkans södra torn.

Varje år firas julen in på nästa tänkbara sätt i Bremen och naturligtvis hittar du en stämningsfull julmarknad här varje år. Du bjuds på vackra ljus som lyser upp i mörkret, mysiga stånd som säljer allt från hantverk till godis och överallt känner du doften av jul. Julmarknaden pågår från den 22/11 - 23/12 2021.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Tyska turistbyrån

Kommentarer