Viking Line utökar sina kryssningar till Höga Kusten

Viking Line har nyligen utökat sitt kryssningsutbud inför 2022 och hela åtta gånger anlöper de till Härnösand och Höga Kusten. 




Den 17 april startar säsongen och det med en påskkryssning, därefter blir det två turer i maj, en i juni och sedan avslutas säsongen med fyra kryssningar på tema kräftfest i september får vi veta via ett nytt pressmeddelande.  

– Att Viking Line utökat antalet turer och kör under en längre period ligger helt i linje med vår strategi för att visa upp Höga Kusten under fler säsonger, säger Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling.  

Viking Line utökar sitt utbud av destinationskryssningar inför 2022 och först ut är en påskkryssning till Höga Kusten med Viking Cinderella.  

– Det är så roligt att vi får hälsa Viking Line och dess resenärer välkomna till Härnösand även 2022. Att bolaget väljer att återvända och utöka utbudet visar att intresset för Härnösand och Höga Kusten håller i sig, säger Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande. 

Senast förra året hamnade Höga Kusten på första plats i Research Ones gästundersökning - framröstat av besökarna - gällande var besökarna fick det trevligaste bemötandet. Höga Kusten Turistservice vann också ”Bästa Värdskap inom Besöksservice 2020.” 

–De dagar vi har kryssningsbesök i Härnösand är det en särskild känsla och puls i stan som jag tror att både besökare och Härnösandsbor uppskattar. Besöken genererar stolthet och vi har fantastiskt många fina ambassadörer som bjuder på fint värdskap. Det är otroligt värdefullt, säger Petra Forsström, näringslivschef på Härnösands kommun. 

Intresset för kryssningar till denna del av landet har visat sig vara stort.

– Många som åkt på en kryssning väljer att åka tillbaka på egen hand och uppleva ännu mer av destinationen. På så sätt ger kryssningarna ringar på vattnet och får positiv effekt för besöksnäringen i hela Höga Kusten på både kort och lång sikt. Tillsammans med näringen och Härnösands kommun har vi hittat ett sätt att paketera Höga Kusten som uppskattas av besökarna och att Viking Line väljer att göra ytterligare kryssningar hit visar att intresset för vår destination är stort, avslutar Mikael Englund, VD för Höga Kusten Turism. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Höga Kusten

Kommentarer