Ving släpper sina resor för nästa höst och vinter

 Bolaget Ving har precis släppt sina resor till vintern 22-23 och de flesta går västerut och samtidigt lanserar de ett nytt långdistansflyg.


Nu släpper Ving resorna till vintern 2022/23 och efter par års frånvaro vänds nu återigen blickarna mot Karibien med nygamla favoriter som Mexiko, Jamaica, Aruba och Dominikanska republiken. Även Vietnam är tillbaka i programmet till nästa vinter. I tillägg satsar Ving och det egna flygbolaget Sunclass Airlines på ett helt nytt långdistansflygplan i flottan, en A330-900neo.

Det nya flygplanet kommer mest att trafikera de karibiska resmålen samt Phu Quoc i Vietnam med bas på Arlanda, men kan även att bli aktuellt för vissa flygningar till Phuket, Thailand. 



– Med det nya flygplanet kommer vi att kunna erbjuda våra resenärer en ännu bättre flygupplevelse, men framför allt tar vi med Neon ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete som vi får anledning att återkomma till inom kort. Årets vintersläpp är det tidigaste någonsin där vi vill möta efterfrågan från många av våra kunder som redan nu vill solsäkra nästa vinter. De karibiska resmålen är väldigt omtyckta och efterfrågade, så att vi återigen kan rikta blickarna västerut känns väldigt roligt, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.




I Vings utbud till nästa vinter finns inte bara de långväga resmålen utan också favoriten Kanarieöarna, med både Gran Canaria och Teneriffa. Därutöver flyger Ving till Kap Verde, Madeira och Gambia. Fler charterdestinationer släpps upp efterhand framöver, exempelvis Egypten och Fuerteventura.




– Utökningen och uppgraderingen av vår flygplansflotta är en direkt förlängning av den nordiska strategin för Sunclass Airlines, Ving och systerbolagen i Norden. Vi arbetar tillsammans som en nordisk enhet för att skapa tillväxt i form av nya destinationer, öka komforten ännu mer för våra gäster och se till att vi släpper ut minsta möjliga CO2 per passagerare, säger Torben Østergaard, vd Sunclass Airlines.  

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer