Vinterpremiär i Vemdalen till helgen

Årets vintersäsong hos SkiStar startar i år med en smygpremiär i Vemdalsskalet - redan nu under lördagen den 27 november. 


Den senaste tidens kyla har enligt SkiStar gett goda förutsättningar att producera snö samtidigt som mer kyligt väder är att vänta de närmaste dagarna. Vintern har därmed kommit till fjällen.  

- Äntligen kan vi smygöppna en av våra skidorter och förutsättningarna ser bra ut även för flera av våra andra destinationer i Sverige och Norge framöver. Så fort vi kan erbjuda bra alpin skidåkning öppnar vi för vintern. Jag ser fram emot att välkomna alla gäster till en lång vintersäsong och att erbjuda trygga, säkra och minnesvärda fjällupplevelser med fantastisk skidåkning för alla, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar. 

SkiStars traditionsenliga skidtestarhelger är också tillbaka efter förra årets frånvaro på grund av coronarestriktionerna. I år genomför SkiStar skidtestarhelgen i Vemdalen 27-28 november. 

– Det är alltid något speciellt med att öppna för vintersäsongen och extra roligt är att våra uppskattade skidtestarhelger är tillbaka. Känslan att se skidglädjen hos de första skidgästerna, barn som vuxna, som tar sig ner för den nypistade backen i den friska luften är oslagbart. Vi är verkligen redo för en härlig skidsäsong, säger Anders Lundqvist, destinationschef för SkiStar Vemdalen. 

Så här skriver SkiStar i ett pressmeddelande: "Från och med den 27 november öppnar SkiStar Vemdalen nedfarten Turisten med Mellanliften i Vemdalsskalet i ett första steg i samband med skidtestarhelgen. Under helgen håller även knappliften Mini och Barnbacken öppet. Under kommande vecka presenteras mer detaljerad information på skistar.com om vilka fler liftar och backar som öppnar i Vemdalen samt öppettider. Premiärdatumen för SkiStars andra destinationer kommuniceras löpande".

Av Agneta Nisbeth

Foto: SkiStar

Kommentarer