Alpyoga och isklättring i Obertauern

Isklättring och alpyoga är några av flera spännande och unika upplevelser i skidorten Obertauern - det mest snösäkra området i Österrike. 


I den österrikiska skidorten Obertauern, 90 kilometer söder om Salzburg, är vintersäsongen den mest populära tiden på året och mellan november och maj kan skidgäster njuta av garanterat snörika backar. I år presenteras en mängd nyheter för alla som vill uppleva en unik skidsemester. Det var även garantin för snö som var orsaken till att The Beatles valde Obertauern som destination för inspelningen av den klassiska filmen ’Help!’. 

– I Obertauern är vi mycket stolta över att kunna kalla oss för Österrikes främsta skidort med naturligt snörika backar och fantastiska åkförhållanden. Våra lokala aktivitets- och upplevelseoperatörer är enormt kreativa och erbjuder många unika vinteraktiviteter. I år har vi flera nyheter för alla som har längtat efter en spännande skidsemester i Alperna och vi ser fram emot att presentera de nya, annorlunda aktiviteterna för våra svenska skidgäster. Obertauern är omgivet av 100 kilometer pister på höjder på upp till 2 313 meter över havet och alla boendealternativ i området har ski-in/sk-out-läge till liftsystemen, med bara 100 meter till närmaste pist. Våra gäster kan alltså alltid ta sig fram smtidigt och enkelt och garanteras en fantastisk utsikt och många härliga skidturer", säger Mario Siedler, VD för den lokala turistorganisationen i Obertauern.


Här följer några förslag vad man kan göra här:

Kombinationen yoga och skidåkning har blivit allt vanligare de senaste åren och nytt för årets säsong är att Obertauerns skidbesökare nu kan prova på yoga mellan skidturerna. Omgiven av snöklädda bergstoppar och med frisk luft i lungorna är aktiviteten, som fått namnet Namaski, en svårslagen upplevelse.

Snowkiting, eller kiteskidåkning som det också kallas, är en vinterbaserad utomhussport där åkaren använder sig av en drake för att få fart och kraft att ta sig över stora hopp. Sporten påminner om kiteboarding, där man också tar sig fram med hjälp av drake/segel, men på vatten i stället för snöbeklädd terräng. Nytt för i år är att Florian Schmaldienst håller lektioner i snowkiting.




Lär dig att åka snowbike med Guinness rekord-mästaren Hermann Kock. Sporten har funnits sedan mitten av 1900-talet och växer sig stadigt allt större. Utformad som en liten cykel med sadel och två skidor, är detta ett kul alternativ till klassisk skidåkning.

När temperaturen sjunker fryser Johannes-fallet, som enbart ligger 40 minuters bilresa utanför Obertauern, till is och erbjuder då perfekta förhållanden för isklättring. Med både äventyrliga inslag och vacker omgivning, är detta en kul och annorlunda aktivitet för vinterbesökare och naturentusiaster.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Marlene Lumpi.

Kommentarer